Pikavippi Heti Tilille

Pikavipin maksuajat lainanhakijan tilille vaihtelevat ja riippuvat useasta eri tekijästä:

Lainahakemuksen ajankohta:

Mikäli haet pikavippiä arkisin päiväsaikaan, on mahdollisuudet saada pikavippi melkein heti tilille suuret. Jos teet lainahakemuksen yöllä, usein hakemus käsitellään vasta seuraavana päivänä. Muutoin lainahakemuksia käsitellään yleensä aamu klo 7-8 alkaen aina ilta kello 23:00 asti. Pikavippifirmojen sivuilla ilmoittama asiakaspalvelun aukioloaika yleensä vastaa myös sitä aikaa jollain lainahakemuksia käsitellään.

Tässä muutaman suositun vippifirman asiakaspalvelun aukioloaikoja:

Yritys:
Hakemusten käsittely
capitum
Arkisin 07:00 – 23:00
credigo
Arkisin 09:00 – 20:00 (10.00–18.00)
ege
1-2 työpäivää hakemuksesta
eurovippi
Arkisin 07:00-23:00
finncredit Arkisin :00-23:00

Useimmat pikavippiyritykset maksavat lainan tilille heti käsittelyn jälkeen. Tässä kestää usein noin 10-15minuuttia, joskin esim. Lainasto.fi lupaa maksavansa vipin tilille minuuteissa. Jos pikavipin haluaa heti tilille kannattaa vippifirman sivuilta kaivaa lainaehdot esille ja tarkastaa kauan 1) hakemuksen käsittely kestää, 2) kuinka nopeasti myönteisen lainapäätöksen jälkeen yritys maksaa rahat tilille. Jotkut firmat saattavat mm. veloittaa lisämaksua nopeutetummasta rahan siirrosta, ja tämä on hyvä tarkastaa etukäteen sillä nopeutettu siirto usein maksaa kymppejä.

Nopein tapa saada vippi heti tilille on tehdä lainahakemus joustoluottoa tarjoavalla firmalle hyvissä ajoin. Joustoluotto pitää usein nostaa tililtä vasta sitten kun itse haluaa, eikä sitä ennen pakosti synny mitään kuluja. E.g. et häviä siinä mitään jos haet etukäteen myönteisen lainapäätöksen joustoluoton merkeissä. Koska jos yllättävä rahantarve iskee, niin silloin sinulla on jo lainapäätös tehtynä eikä sinun pidä murehtia siitä onko esimerkisi pikavippifirman asiakaspalvelu auki vai ei. Pystyt heti nostamaan rahan vippifirman tililtä.

Missä pankkitilisi on?

Koska pikavipit lähes poikkeuksetta maksetaan tilisiirtoina (en ainakaan ole kuullut että kukaan maksaisi näitä käteisenä), voi sillä olla merkitystä missä pankissa pankkitilisi on. Joillain pikavippiyrityksillä saattaa esim. olla tili Nordeassa josta he maksavat kaikki vipit ja jos sinun tili on vaikka Aktiassa niin pikavippiä ei voi maksaa heti tilille vaikka maksaisit joistakin tähän liittyvistä lisäpalveluista, sillä pankkiliikenne on aina pankkiliikenne. Jos siirrät toisesta pankista toiseen pankkiin, kestää siinä usein lähes poikkeuksetta kaksi arkipäivää ja tietysti viikonloppuisin rahaliikennettä ei ole laisinkaan.

Kannattaa siis tarkistaa mistä pankista pikavippi maksetaan mikäli haluat että se ylipäätään voidaan maksaa heti tilillesi jos lainahakemus on myönteinen kohdallasi. Joillakin pikavippifirmoilla on pankkitilejä useammassa pankissa (esim. Nordeassa, Aktiassa, OP:ssa ja Ålandsbankenissa) sen takia että he voivat palvella asiakkaita nopeammin (e.g. he maksavat vipin siitä pankista missä myös asiakkaan tili on). Useiden pankkitilien hallinnointi on kuitenkin hieman työläämpää kuin yhden, joten ihan kaikki firmat eivät tee näin.

Pankkitilin vaihtaminen:

Jos olet ottanut lainaa joltakin tietyltä vippifirmalta ja olet nostanut rahat aikaisemmin vaikka Norden tilillesi ja sittemmin olet vaihtanut pankkia – kannattaa muistaa että vipin siirtymisessä tilillesi jatkossa saattaa mennä kauemmin kuin aikaisemmin. Tämä johtuu siitä että yrityksen pankkitili on jossakin muussa pankissa kuin siinä mihin sinä juuri vaihdoit tiliäsi. Joskus onkin järkevää kilpailuttaa vippifirmat uudestaan kun vaihtaa pankkia, mikäli vippiä usein tarvitsee heti tilille.

pankkitilin vaihtaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *